În contextul realizării agendei naționale de dezvoltare durabilă, la data de 30 iunie – 1 iulie, 2021 va avea locPost Forumul: „Justiție pentru toți – Agenda 2030”.

 

Raționamentul acestui eveniment derivă din desfășurarea la 27 februarie 2020 a Forumului Național: „Justiție pentru toți - Agenda 2030”, unde profesioniștii din sistemul de justiție și societatea civilă s-au implicat activ în monitorizarea foii de parcurs a Agendei de dezvoltare durabilă pentru justiție (Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 16 „Pace, justiție și instituții puternice”). Drept rezultat, au fost elaborate o serie de recomandări pentru ca toți actorii relevanți din justiție să atingă țintele stabilite la nivel național până în 2030. 

 

Mai multe investiții, salarii decente și cetățeni care se simt în siguranță în Republica Moldova. Acestea au fost așteptările celor 127 de participanților la Forum Național „Justiție pentru toți - Agenda 2030”.

 

La un an distanță, în retrospectiva Forumului, organizatorii continuă să sprijine monitorizarea publică și să faciliteze un dialog participativ în ce privește barierele actuale și recomandările propuse pentru a susține dezvoltarea durabilă prin justiție și instituții puternice.

 

Scopul acestui eveniment este monitorizarea publică a nivelului de implementare a recomandărilor adresate instituțiilor din domeniul justiției cu privire la realizarea până în 2030 a indicatorilor de dezvoltare durabilă relevanți pentru sectorul justiției. 

 

Raportul care conține constatările și recomandările  Forumului Național: „Justiția pentru toți - Agenda 2030” a fost prezentat factorilor de decizie în vara anului 2020 (documentul poate fi accesat aici) și va fi obiectul dezbaterilor în cadrul evenimentului curent.

 

Persoanele interesate de a participa la eveniment sunt rugate să expedieze un mesaj în formă liberă către office@invento.md

 

 

Acest eveniment este posibil datorită guvernului Statelor Unite în cadrul proiectului „Mobilizarea societății civile pentru sprijinirea integrității judiciare în Republica Moldova” implementat de Freedom House, cu sprijinul Ambasadei Suediei, prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova.